Praznična večerja: Božič in silvestrovo kot v restavraciji

Praznična večerja je prav poseben trenutek. In v mesecu decembru je teh trenutkov kar nekaj. Najbolj se v kuhinji želimo izkazati prav takrat: za božič in silvestrovo. Ko se z družino in prijatelji zberemo ob mizi, da skupaj preživimo praznike in se poveselimo, želimo uživati tudi ob dobri hrani. Kaj pripraviti za božično večerjo in […]
Praznični catering: Izberite pravega kuharja za božično zabavo

Praznični catering je popolna rešitev za vse, ki si želijo brezskrben božič brez kuhanja. Izvedite, kako izbrati najboljšega kuharja za božično zabavo, ki bo poskrbel za okusne jedi in prijetno vzdušje. Preverjeni kuharji na Moj Kuhar – hitro, lokalno in profesionalno.
S pomočjo družbenih omrežij do polne restavracije

Družbena omrežja so v zadnjem desetletju postali ena najmočnejših sil v svetu hrane in gostinstva. S platformami, kot so Instagram, TikTok, Pinterest in YouTube, se je kulinarika preselila iz restavracij in kuharskih knjig na zaslone telefonov. Družbena omrežja danes vplivajo na to, kaj jemo, kako jemo, kje jemo – in celo, kako razmišljamo o hrani. […]
Jesenski okusi: Najboljša jesenska živila in kuharske tehnike

Jesenski okusi prinašajo toplino in bogastvo narave neposredno na krožnik. Ko nastopi kulinarična jesen, kot ji radi rečemo, v kuhinji zaživijo sezonska živila v vseh svojih jesenskih barvah in oblikah. Vse letne čase imamo radi – a jesen s svojimi aromami in umami okusi navdihne še tako zahtevne kuharske mojstre in ljubitelje kuhanja. Kuhanje z […]
Kuharske tehnike: 20 metod, ki iz živil izvabijo največ okusa

V sodobni kulinariki je uporaba naprednih kuharskih tehnik za izboljšanje okusa jedi ključna za ustvarjanje edinstvenih gastronomskih doživetij. Kuharske tehnike, kot so sous-vide, fermentacija, dehidracija in druge, omogočajo kuharjem, da iz lokalnih sestavin izvabijo še več arom in močnih okusov. Izboljšanje okusa hrane je ključni cilj vsakega kuharja. Gostje ne iščejo le jedi, ki jih […]
Kulinarični trendi, ki bodo zaznamovali poletje 2025

Kakšni kulinarični trendi bodo zaznamovali letošnje poletje? Leto 2025 je prineslo svež veter v (tudi slovensko) kulinariko. Lokalne sestavine, ki bogatijo naše krožnike (sploh poleti) in rastlinska prehrana, ki postaja vse večja občasna stalnica tudi med zapriseženimi mesojedci, so nam v poletnih mesecih posebej v navdih pri sestavljanju krožnikov. Kuharski mojstri in restavracije sledijo globalnim […]